Sunday, 25 December 2011

Bio Ever -Nano Cream

salam sume...lame rase tak update blog....hehe....bukan sengaja tapi ade kekangan..okey mlm ni sy nak update mengenai satu produk lagi keluaran Hai-o..Atas permintaan ramai ttg cream nie jadi sy akan terangkan scr terperinci mengenainye okey...
Ini dia...BIO EVER CREAM...MAGICAL CREAM


Rumusan aktif bio -ever dirumuskan ke dalam Liposom 
( Sfera Lipid yang kecil & kosong ) dan dihantar  ke 
bahagian badan  yang mana ia diperlukan
Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan tepat ke dlm badan.


Rumusan Aktif Bio~Ever™.

Pegaga
(Centella Asiatica)
  1. Kaya dengan vitamin A dan C.
  2. Menggalakkan penyembuhan luka
  3. Merangsang sintesis kolagen
Wild Yam
(Dioscorea Villosa)
  1. Komponen aktif diosgenin boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon progesteron.
  2. Mengawalatur metabolisme
  3. Antioksidan dan meregangkan otot
Kacang Soya
(Glycine Soja)
  1. Komponen aktif isoflavon boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon estrogen.
  2. Membantu masalah endokrin
  3. Membantu sintesis kolagen, memutih dan melembapkan kulit


Cara Penggunaan Bio~Ever.
Leher
Untuk leher yang lebih licin dan tegap, sapu krim menghala ke atas

Dada
Untuk kontur dada yang lebih tegap dan menarik, sapu krim menghala ke atas dan ke dalam

Bahagian dalam lengan
Untuk lengan yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas

Bahagian dalam Peha
Untuk paga yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas

Abdomen
Sapu krim dalam arah mengikut pusingan jam di sekeliling abdomen untuk mengawalatur metabolisme dan melegakan masalah menstrual

Bawah pinggan
Sapu krim dalam arah menghala ke bawah untuk membantu melegakan sakit belakang dan meningkatkan stamina




so..i guess u guys shud give it a try!!



x mahal pun..:-)



coz it worth every penny!!



 buzz me how to get this cream....!!
011-14996223
**aTen **

PRICE : RM 220 



Wednesday, 21 December 2011

MY 2012 RESOLUTIONS.....

Pejam celik, pejam celik kite dah sampai penghujung tahun 2011..cepat sungguh masa berlalu..jadi tibalah masenye utk saya senaraikan beberapa azam utk 2012...yela wp azam ni sts kite buat stp tahun tapi PENTING sbg satu target n setting utk kite jadikan 2012 sbg memori utk disimpan..apatah lagi tahun ni sy dah mule ade tanggungjawab baru iaitu bergelar business woman..hehe..rase mcm tak caya aje....hbis Disember genap sebulan sy join biz...alhamdulillah Tuhan dah lorongkan sy jalan yg terbaik wp sy juge bergelar seorg guru...bukan tak pernah rase ckp dgn ape yg Allah bagi tapi ingin menguji sejauh mane kekuatan sy dalam satu bidang yg lagi mencabar..berjumpa dgn ramai org di luar sana..skop sy makin luas lah...Kalau kita tak berubah skrg bila lagi kan ? Peluang berbiz jgk membantu sy merealisasikan azam tahun 2012..mg Allah murahkan rezeki utk kami sekeluarga...amin...

So, this is my New Year Resolutions


mg Allah memperkenankan doa kami suami isteri....zuriat..doakan yea semua


menunaikan umrah bersama suami..klu ade rezeki nk bwk mak abh sekali


harap dpt satu RUMAHKU SYURGAKU...dapat beli tanah pun jadilah


ini adalah motor idaman suami tersayang..harap dapat tunaikan impian bie yg selalu bg 
support dlm biz ni




dan utk biz ni..harap dapat naik pangkat dan berjaya lakukan yg terbaik...
kita perlu ade kekuatan utk berubah
tak mustahil
ianya akan menjadi kenyataan....
percayalah....

nak join sume CDM n dudk sebaris ngn diaorg...
DOAKAN SAYA yea..


dapat melancong bersama biz partner best kan....company mane yg nak support hasil usaha staf diaorg


bayangkan klu sebuah kapal terbang ni booking utk biz partner sume shj..yahoo sukenye....bwk husband plak FOC TRIP.....

dapat kumpul koleksi beg n kasut  idaman..



dapat jgk duit bonus tue utk bantu family, anak2 yatim dan org2 miskin yang memerlukan..


dan utk kerjaya sbg guru
sy ingin jadi da BEST teacher ever..
yg boleh naikkan lagi result kat sekolah



dan yg terakhir.....utk suamiku

menjadi isteri kebanggaan suami...
sts ade utknye...disisinye....dan sgl2nyelah

okey klu ade lagi tambahan sy akan add lagi yea....

apa azam rakan2 yg lain? same aje mcm tahun 2011 atau berazam utk capai azam 2011..? 

jom tambahkan azam
utk org sekeliling yg kita syg...

lots of love
**aTen**
















AZAM KUMPUL DUIT

Salam rakan2 sume....arini sy nak story pasal azam baru...iaitu kumpul duit banyak2.......tak mustahil kan...
First biz bonus sy akn simpan jgk n put aside utk shopping n utk rolling modal utk biz...
alhamdulillah duit gaji pun tak sentuh.....



Ni perkiraan sy.. setiap bulan akan simpan rm2k...
dan stp bulan mesti gandakan rm1k.....

Starting Disember ni sy akan stat simpan dlm 

amaun yg byk

huhu sebelum nie sikit aje boleh simpan yela mkn gaji...



jadi sy nak smpai bulan Mac duit simpanan dah almost rm10k...

insya Allah sume impian boleh jd kenyataan kan...
kena setting goal pe yg kita buat...

ingin jadi spt saya?
jom kite setting goal betul2...
kite ubah hidup kte 360 degree
CONFIRM
TAK MUSTAHIL
setiap bulan simpanan kita akan bertambah....


Friday, 16 December 2011

FOR MY BIZ PARTNER....my promise dear..

Salam sume...selamat Hari sabtu...best kan hjg minggu...hari utk berehat2 dan bersama ahli keluarga...Alhamdulillah sy skg dah selamat smpai ke negeri sy mencari sesuap rezeki iaitu Johor....setelah perjalanan yg agak pjg selama 8 jam + hujan d kuantan + kenderaan yg byk spnjg perjalanan..tapi akhirnye smpai dgn baik wp keletihan jgk..dah lame sy sbnrnye tak naik kete duk bhgian belakang..hehe....ngape yea? sbbnye selalunye hubby drive sy akan jd co pilot takpun sy lah yg drive bile hubby keje....pening2 jugaklah journey smlm..

okey harini sy nak ANNOUNCE sesuatu yg teramat penting lah....oleh kerana ramai yg berebut nak tahu pasal sy punye biz,jadi sy akan sediakan satu hadiah istimewa utk bakal biz partner sy..
FISRT COME, FIRST CONFIRM, FIRST SERVED....



Person who join us to be an Authorized 

PREMIUM BEAUTIFUL Agent!

earn 4-5 figure monthly BONUS, your first bonus will be 

RM4500 (promotion rebate, normal bonus RM3000)

Vietnam Free Vacation Waiting for you

and Special Gift from BONIA





Sy akan bg brangan dr BONIA..
DAN..
Rakan2 semua boleh pilih sdn tau.!!!!




We are the leading Internet Market 

PREMIUM BEAUTIFUL Top Agent!


Frenz out there

Be part of our group


You will EARN sumting valuable in your LIFE


call /sms me NOW for info...

 011- 14996223

Keep smiling until tomorrow...

Peace & Love

**aTen**

Love to share da Best Thing...da BEST PB










Thursday, 15 December 2011

Trip 2JB with BELUV family

Salam semua...selamat hari Jumaat..arini agak kalut sikit..pagi2 tadi jupe Leader = PT Session....dah dapat Motivation Booster dr dia...yahoo..bertambah2 semangatlah nampak gayanye...Tambah plak harini akan gerak ke JB bersama family..lagila yabedabedoooooo....

Hopefully trip to JB selamat n beberapa wishlist places dapat pegi...Tujuan utama dismping jalan2 nak jupe adik2 yg belajar kat sane..Uda belajar kat UTM Skudai & Ateh belajar kat KFCH Senai...

Jom kita layannnn gambar...


teringin tul nk g Singapore



The NEW JPO


bwk mak shopping kat Air Hitam



Danga Bay FSM

Tapi tak syok vacation kali ini...hubby takde..huhu..lagi satu BONUS BIZ lum masuk

Tunggu 10hb bg bersinar sket bijik mata
yelaa...bukan duit yg dikejar
TAPI kepuasan atas usaha yg kite tlh lakukan

BANYAK USAHA
BANYAK JASA
BANYAK MASA
BANYAK BONUSNYA....hehe

Doakan kami selamat dlm perjalanan ya.....

JB Here we COME....!!! 

yabedabedoooooo


Wednesday, 14 December 2011

VIETNAM TRIP FOC......

Alhamdullilah!! Syukur ke hadrat Allah... syarikat baru aje selesai pakej Holland n skg terus announce pakej Vietnam. InsyaAllah dapat bawak 1 bus lebih or dua bus! bg NEW COMERS mcm sy..inilah peluang & ruang utk sy melancong FOC...sy ulang FREE OF CHARGE bersama pasangan... BUT the MOST IMPORTANT....inilah BUKTI  kepada rakan2 di luar sana bahawa biz nie mmg da bEST..yela baru join 2minggu sebelah kaki dah qualify nak g Vietnam free.... tak susah kan...sy tak perlu tggu depan bank utk tarik perhatian customer bank, sy tak perlu pakai banner besar2, speaker yg kuat utk tarik perhatian org dgn produk kita..

Mane ade online biz yg lain yg sggup bg BONUS BULANAN 4 ANGKA KEATAS + FREE TRIP KE LUAR NEGARA, ANUGERAH JAM TANGAN + CAR FUND dll

ALHAMDULILLAH PLATFORM yg terbaek.!!!!



 Dari melancong jugak PANGKAT akan NAIK dengan cepat. Sebab; 



TRAVEL = VOLUME SALES = PANGKAT = INCOME

So this is the best opportunity untuk grab FOC trips!! Semua di tangoing beresss.... so far company mesti travel with MAS dan kasi tip top 5 star hotel!! 


JOM KITA LAYAN GAMBAR2 KAT VIETNAM SBG PEMBAKAR SEMANGAT UTK KITE SETTING GOAL KE SANA.....!!!!








Cantik kan....dan gambar last kegilaan semua wanita.SHOPPING...............Klu pegi sy nak belikan utk sume sedara mara..yahooooooooo



LET'S JOIN MY JOURNEY AND BECOME THE NEXT
APPRENTICE!! 



jom kengkawan kita sama2 jana pendapatan lumayan + 
melancong free

Jgn smpai kita tergigit jari utk pakej nie ya....

call me
aTen
011- 14996223

MONTHLY BUDGET BURST

Taken from CDM Hanis blog

Yang ni sebagai contoh sahaja pendapatan both hubby and wifey di KL sebanyak RM8000.


Keadaan sekarang dah tak sama macam dulu... everything now is MONEY, MONEY,MONEY....


and petrol makin lama makin naik... groceries kalau dulu RM300 boleh penuh satu trolley...but end up jadi half trolley... Our salary tak naik-naik..


Household macam mana pula? Anak-anak? Especially anak lebih dari sorang... Susu, diapers, medication, insurance, pakaian... and yang dah sekolah pulak lagi lah.. dengan tuition pelbagai..




Nak buat savings? Jauh sekali... kadang2 boleh menyimpan..sometimes not.. cuba check kita punya savings ada tak cecah RM200k... if takde lagi then you should worry.


KAtakan lah kita save RM1000 sebulan pun x12 bulan = RM12,000


nak simpan RM100k kena amik 10 years! and by that time kalau kita sekarang 30 ----> kita jadi 40 tahun. add another 10 years... another kita dah 50 tahun dah baru ada RM240,000


That is way too long!! We could have save MORE masa muda ni! Tapi macam mana nak simpan duit kalau gaji kita pun cukup2 je..


Itu pun KALAU kita dapat save RM1000 a month. Rata-rata yang  jumpa... even dah berpangkat Senior Manager susah sangat nak simpan RM1000 a month. Expenses banyak.. makin besar periuk makin besar keraknya. 


I tak boleh nak salah kan sesiapa..because kita ikut peredaran zaman and selari dengan kemajuan. Takkan nak duduk rumah.. jimat cermat je kan.. sometimes you need to go out and have some fun.. hang out with friends.


Rumah sekarang, landed property je dekat KL-Selangor are dah RM500k keatas. Kalau yang bergaji rendah ni lagi lah alamatnya flat or apartment sahaja yang mampu.






We all dulu pun datang dari golongan yang sama..Kais bulan makan bulan... nak makan jugak tempat best-best... nak jugak pakai baju cantik2... sama je macam orang lain jugak berkeinginan. 



I'm sure ramai kat luar sana yang bertuah kerja besar, gaji besar, rumah besar and etc.. but maybe dalam 20% je.. the rest falls under this category.


So that's why jugak ini memaksa CDM Hanis keluar dari comfort zone to get a BETTER comfort zone. 


Alhamdullilah bulan2 i can easily put aside RM50,000... insyaAllah my goals to hit my FIRST MILLION is getting closer! Syukurr!!



If you still keep on wondering... just STOP doing so.. just DUIT! Take action now! And believe me, tindakan saya 2 tahun 1/2 yang lalu telah mengubah hidup saya malahan business partners Hanis yang sedang menuju ke arah financial freedom!! 


Kita semua dilahirkan untuk berjaya..kita harus sedar siapa kita.. walau betapa payah jangan putus asa...